برای بینایی بهتر، این غذاها را در لیست مواد غذایی خود قرار دهید

تغذیه برای کل بدن شما مهم است، از جمله آن دو عضو کوچکی که از طریق آنها به دنیا نگاه می کنید.
طبق گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا (AAO)، همان رژیم غذایی که برای قلب و سایر اعضای بدن شما مفید است، به چشمان شما نیز کمک می کند.
آکادمی در مورد غذاهای سالم برای بینایی و نحوه ایجاد یک رژیم غذایی غنی از آنها توصیه هایی ارائه می دهد.
دکتر ربکا تیلور ، چشم پزشک در نشویل، در مقاله ای در وب سایت AAO گفت: “برخی مواد مغذی به طور کلی چشم را سالم نگه می دارند و برخی از آنها خطر ابتلا به بیماری های چشمی را کاهش می دهند .”
چشمان شما برای اکسیژن و مواد مغذی به شریان های کوچک متکی است، مشابه آنچه که قلب شما به شریان های بسیار بزرگتر متکی است، بنابراین رژیم غذایی کم چربی و غنی از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل برای آنها مفید است.
AAO پیشنهاد می کند سبزیجات و میوه های نارنجی رنگ با ویتامین A را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
این ماده مغذی به شبکیه چشم شما آنچه را که برای کمک به تبدیل پرتوهای نور به تصویر نیاز دارد می دهد و به مرطوب ماندن چشم کمک می کند.
هویج منبع شناخته شده ای از ویتامین A است، اما سیب زمینی شیرین حتی بیشتر از این ماده مغذی را فراهم می کند، تیلور در یک خبر AAO اشاره کرد.
تیلور می گوید: «سیب زمینی شیرین بیش از ۲۰۰ درصد از دوز روزانه ویتامین A را دارد که پزشکان توصیه می کنند.
طالبی و زردآلو نیز منابع خوبی هستند.
آنتی اکسیدان ویتامین C برای سلامت چشم بسیار مهم است. در حالی که غذاهای سرخ شده، دود تنباکو و پرتوهای خورشید می توانند رادیکال های آزاد تولید کنند – مولکول هایی که به سلول ها آسیب می رسانند و آنها را می کشند – وظیفه ویتامین C ترمیم و رشد سلول های جدید است.
منابع خوب پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیمو، هلو، فلفل دلمه ای قرمز، گوجه فرنگی و توت فرنگی هستند.
بر اساس مطالعه بیماری های چشمی مرتبط با سن (AREDS)، آنتی اکسیدان ها می توانند از دژنراسیون ماکولا (AMD) و آب مروارید مرتبط با سن جلوگیری یا به تاخیر بیاندازند.
به گفته AAO، آنتی اکسیدان دیگری به نام ویتامین E است که سلول های چشم را سالم نگه می دارد. می توان آن را در آووکادو، بادام و تخمه آفتابگردان خورد.
همچنین خوردن ماهی های آب سرد حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند سالمون، ماهی تن، ساردین، هالیبوت و قزل آلا مفید است. آنها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی در مراحل بعدی زندگی کمک کنند.
تیلور گفت: «امگا ۳ برای عملکرد اشک مفید است، بنابراین خوردن ماهی ممکن است به افراد مبتلا به خشکی چشم کمک کند.
دو آنتی اکسیدان دیگر که برای چشم مفید هستند، لوتئین و زآگزانتین هستند.
آنها در سبزیجات سبز برگ و سایر غذاهای با رنگ روشن یافت می شوند و از لکه زرد محافظت می کنند. به گفته AAO، این بخشی از چشم است که مسئول اصلی ترین و دقیق ترین دید شما است.
کلم پیچ، اسفناج، کاهوی رومی، کلم، سبزی شلغم، کلم بروکلی و نخود همگی مانند تخم مرغ حاوی این مواد مغذی هستند.
شبکیه برای محافظت از چشمان شما در برابر اثرات مخرب نور به روی نیاز دارد، اما روی می تواند میزان مس را در بدن شما کاهش دهد. به گفته AAO، این ماده مغذی برای تشکیل گلبول های قرمز خون مورد نیاز است.
هر دو را می توان در حبوبات، از جمله نخود سیاه چشم، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا لیما یافت. صدف، گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و غلات غنی شده نیز سرشار از روی هستند.
تیلور گفت بهترین راه برای دریافت این مواد مغذی از طریق غذا است.
تیلور گفت: “به طور کلی، اکثر آمریکایی ها می توانند و باید مواد مغذی کافی را از طریق رژیم غذایی خود بدون نیاز به مصرف مکمل دریافت کنند.”
اما افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا ممکن است از مکمل ها سود ببرند.
در این مورد، مصرف مکملها توسط مطالعه بیماریهای چشم مرتبط با سن ۲، پیروی از AREDS توصیه میشود. تیلور گفت: اگر شما یا یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به AMD هستید، با چشم پزشک خود صحبت کنید. «بسیاری از بیماران من تنها پس از تشخیص یک مشکل جدی سلامتی روی یک رژیم غذایی سالم تمرکز می کنند. از هم اکنون خوب غذا خوردن را شروع کنید تا برای بینایی و سلامتی خود تا آخر عمر مفید باشد.”
منابع
- آکادمی چشم پزشکی آمریکا