خطر ابتلا به سرطان‌ و بیماری‌های قلبی-عروقی در مادران شیرده کمتر است

773x435 cmsv2 9a56c929 5481 52c0 b3bb b9c37f66c424 3415012 - خطر ابتلا به سرطان‌ و بیماری‌های قلبی-عروقی در مادران شیرده کمتر است

خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان تخمدان، دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و روماتیسم مفصلی در زنانی که کودکانشان را با شیر خود تغذیه می‌کنند، کمتر است.

اغلب زنان می‌دانند که شیر مادر برای سلامت نوزادان و کودکان مفید است و از آنها در برابر ابتلا به انواع بیماری‌ها حفاظت می‌کند، اما در مورد اثرات مثبت شیردهی بر سلامت مادران کمتر صحبت شده است.

مطالعات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان پستان به ازای هر ۱۲ ماه شیردهی ۴.۳ درصد کاهش می‌یابد. همچنین تولد هر فرزند نیز ۷ درصد از خطر ابتلا به این سرطان کم می‌کند. همچنین شیردهی سبب می‌شود که خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان در زنانی که سابقه خانوادگی دارند، تا یک سوم کاهش یابد.

سرطان پستان اولین سرطان رایج میان زنان و پس از سرطان ریه دومین سرطان معمول در میان زنان و مردان است. در سال جاری میلادی حدود ۲ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده‌اند.

سرطان تخمدان، روماتیسم مفصلی و بیماری‌های قلبی-عروقی از دیگر بیماری‌هایی هستند که خطر ابتلا به آنها در مادران شیرده کمتر است.

باوانسواری راماسوای، پزشک و محقق انستیتو تحقیقاتی دانشگاه اوهایو آمریکا در تحقیقات خود نشان داده است که تنها نیمی از مادران پیش از بارداری و زایمان در مورد نحوه تغذیه نوزادنشان تصمیم‌گیری می‌کنند و نیمی دیگر سردرگم هستند. مطالعات وی حاکی از آن است که بیش از یک سوم مادرانی که قصد شیردهی ندارند، پس از آگاه شدن به اثرات مثبت آن بر سلامتشان در تصمیم خود تجدیدنظر می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید