نگرانی‌های رایج تغذیه‌ای در نوجوانی و راهکارهای پیشنهادی

Screenshot 2024 10 10 110402
نگرانی‌های رایج تغذیه‌ایراهنمایی برای متخصصانراهکارهای پیشنهادی برای والدین و مراقبان
مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزیجاتعلاقه و تمایل بیمار به افزایش مصرف میوه و سبزیجات را ارزیابی کنید.– نوجوانان را تشویق کنید که وعده‌های غذایی خود را برنامه‌ریزی و آماده کنند و در برنامه‌ریزی شام کمک کنند.
– وعده‌های غذایی خانوادگی متعادل را تا حد ممکن داشته باشید.
– میوه‌ها و سبزیجات را در خانه در دسترس قرار دهید.
– الگوی مصرف میوه‌ها و سبزیجات باشید.
– به نوجوانان آموزش پخت و پز دهید.
– شب‌هایی برای وعده‌های غذایی با غذاهای سنتی از دیگر فرهنگ‌ها ترتیب دهید که شامل میوه و سبزیجات باشد.
کاهش مصرف شیر و لبنیاتاطلاعاتی درباره فواید و اهمیت مصرف کافی کلسیم و ویتامین D ارائه دهید.– مصرف شیر را با وعده‌های غذایی تشویق کنید.
– ماست کم‌قند و پنیر را در وعده‌ها و میان‌وعده‌ها بگنجانید.
محدودیت کربوهیدرات‌هابرنامه‌ها برای کاهش کربوهیدرات‌های فرآوری‌شده را تأیید کنید، اما مصرف غلات کامل را توصیه کنید.– فواید سلامتی فیبر از جمله افزایش سیری، عملکرد منظم روده و بهبود سطح کلسترول را توضیح دهید.
– مصرف غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات را تشویق کنید و خرید کربوهیدرات‌های فرآوری‌شده را محدود کنید.
مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرینخطرات سلامتی ناشی از مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین را توضیح دهید.– اطلاعاتی درباره تاکتیک‌های بازاریابی که نوجوانان را به مصرف بیشتر این نوشیدنی‌ها تشویق می‌کند، ارائه دهید.
– گزینه‌های سرگرم‌کننده برای بهبود طعم آب، مانند آب گازدار و آب طعم‌دار شده را بررسی کنید.
– از خرید نوشیدنی‌های شیرین یا نگه‌داشتن آنها در خانه خودداری کنید.
– شیر و آب را با وعده‌های غذایی ارائه دهید.
مصرف زیاد قندهای افزوده، سدیم و چربی‌های اشباعجایگزین‌هایی برای غذاها و نوشیدنی‌های پر از قند افزوده یا سدیم پیشنهاد دهید.– استراتژی‌هایی برای کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده و نوشیدنی‌ها ارائه دهید.
– از نگهداری شیرینی‌ها و میان‌وعده‌های فرآوری‌شده در خانه خودداری کنید.
– روزهایی برای دسر تعیین کنید تا مصرف روزانه یا عادت‌وار کاهش یابد، در حالی که همچنان اجازه مصرف شیرینی‌ها را می‌دهید.
– تا حد امکان از خوردن در رستوران‌های فست‌فود خودداری کنید و این کار را به بیش از دو بار در هفته محدود نکنید.
جا انداختن وعده‌های غذاییبرنامه‌ریزی و روال منظم برای وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها را توصیه کنید.– برای هر روز زمان‌های مشخصی برای وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها تعیین کنید.
– وعده‌های غذایی را از شب قبل آماده یا برنامه‌ریزی کنید.
– نوجوانان را با فواید وعده‌های غذایی متعادل آشنا کنید.
– اطمینان حاصل کنید که دسترسی کافی به غذا وجود دارد.
– علائم کاهش وزن ناسالم را زیر نظر داشته باشید.
کاهش یا افزایش وزن قابل توجه در ۶ ماه گذشتهاندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک و منحنی‌های رشد را در بستر مناسب تفسیر کنید.– با استفاده از زبان حساس به کشف دلایل احتمالی این تغییر بپردازید و بهترین گام‌های بعدی را تعیین کنید.
– در صورت نیاز با منابع محلی ارتباط برقرار کنید.
– با حساسیت به این نگرانی رسیدگی کنید و سعی کنید دلیل تغییر وزن را شناسایی کنید.
– از منابع برای ارزیابی و درمان بیشتر استفاده کنید.
علائم اختلالات خوردن، نگرانی درباره تصویر بدن، رژیم‌های غذایی، فعالیت بدنی بیش از حد، استفاده از مکمل‌ها و/یا روش‌های ناسالم کاهش وزنبه بیماران یادآوری کنید که وزن سالم بدن بر اساس اندازه و شکل ژنتیکی تعیین می‌شود و ایده‌آل اجتماعی نیست.– از استفاده از زبان انگ‌زننده خودداری کنید.
– بر روی سلامتی تمرکز کنید و به تعیین اهداف خاص برای بهبود رفتارهای مرتبط با تغذیه و فعالیت بدنی کمک کنید.
– درباره استفاده از مکمل‌ها از نوجوانان سؤال کنید و درباره آسیب‌های احتمالی سلامت توضیح دهید.
– علائم اختلالات خوردن را زیر نظر داشته باشید و در صورت نیاز از متخصص تغذیه و درمانگر کمک بگیرید.
کاهش فعالیت بدنیبه نوجوانان کمک کنید راه‌های سرگرم‌کننده برای رسیدن به ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه پیدا کنند.– توضیح دهید که فعالیت بدنی به مسائل مختلف سلامت روان و رفتاری مانند افسردگی و کم‌توجهی نیز کمک می‌کند.
– نوجوانان را تشویق کنید که با دوستان خود فعالیت‌های بدنی انجام دهند.
– به نوجوانان کمک کنید فعالیت‌های فیزیکی ممکن که ممکن است از آنها لذت ببرند را کشف کنند.
– در صورت امکان، تسهیل حمل‌ونقل و هماهنگی برای فعالیت بدنی را فراهم کنید.
– زمانی که ممکن است، پیشنهاد کنید با هم در فعالیت‌های بدنی شرکت کنید.
ناامنی غذاییبسیاری از منابع برای دسترسی به غذاهای سالم موجود است، از جمله برنامه کمک تغذیه تکمیلی، بانک‌های غذایی، برنامه‌های صبحانه و ناهار مدرسه و منابع سلامت روان در صورت لزوم.– منابعی که به خانواده‌ها کمک می‌کنند با بودجه محدود غذاهای سالم تهیه کنند را به اشتراک بگذارید.
– با منابع محلی جامعه ارتباط برقرار کنید تا به دسترسی به غذاهای سالم کمک کنید و دانش و مهارت‌های انتخاب و آماده‌سازی غذاهای سالم را با بودجه محدود افزایش دهید.

منبع : AAP

دیدگاهتان را بنویسید