نگرانیهای رایج تغذیهای در نوجوانی و راهکارهای پیشنهادی

نگرانیهای رایج تغذیهای | راهنمایی برای متخصصان | راهکارهای پیشنهادی برای والدین و مراقبان |
---|---|---|
مصرف ناکافی میوهها و سبزیجات | علاقه و تمایل بیمار به افزایش مصرف میوه و سبزیجات را ارزیابی کنید. | – نوجوانان را تشویق کنید که وعدههای غذایی خود را برنامهریزی و آماده کنند و در برنامهریزی شام کمک کنند. – وعدههای غذایی خانوادگی متعادل را تا حد ممکن داشته باشید. – میوهها و سبزیجات را در خانه در دسترس قرار دهید. – الگوی مصرف میوهها و سبزیجات باشید. – به نوجوانان آموزش پخت و پز دهید. – شبهایی برای وعدههای غذایی با غذاهای سنتی از دیگر فرهنگها ترتیب دهید که شامل میوه و سبزیجات باشد. |
کاهش مصرف شیر و لبنیات | اطلاعاتی درباره فواید و اهمیت مصرف کافی کلسیم و ویتامین D ارائه دهید. | – مصرف شیر را با وعدههای غذایی تشویق کنید. – ماست کمقند و پنیر را در وعدهها و میانوعدهها بگنجانید. |
محدودیت کربوهیدراتها | برنامهها برای کاهش کربوهیدراتهای فرآوریشده را تأیید کنید، اما مصرف غلات کامل را توصیه کنید. | – فواید سلامتی فیبر از جمله افزایش سیری، عملکرد منظم روده و بهبود سطح کلسترول را توضیح دهید. – مصرف غلات کامل، میوهها و سبزیجات را تشویق کنید و خرید کربوهیدراتهای فرآوریشده را محدود کنید. |
مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرین | خطرات سلامتی ناشی از مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرین را توضیح دهید. | – اطلاعاتی درباره تاکتیکهای بازاریابی که نوجوانان را به مصرف بیشتر این نوشیدنیها تشویق میکند، ارائه دهید. – گزینههای سرگرمکننده برای بهبود طعم آب، مانند آب گازدار و آب طعمدار شده را بررسی کنید. – از خرید نوشیدنیهای شیرین یا نگهداشتن آنها در خانه خودداری کنید. – شیر و آب را با وعدههای غذایی ارائه دهید. |
مصرف زیاد قندهای افزوده، سدیم و چربیهای اشباع | جایگزینهایی برای غذاها و نوشیدنیهای پر از قند افزوده یا سدیم پیشنهاد دهید. | – استراتژیهایی برای کاهش مصرف غذاهای فرآوریشده و نوشیدنیها ارائه دهید. – از نگهداری شیرینیها و میانوعدههای فرآوریشده در خانه خودداری کنید. – روزهایی برای دسر تعیین کنید تا مصرف روزانه یا عادتوار کاهش یابد، در حالی که همچنان اجازه مصرف شیرینیها را میدهید. – تا حد امکان از خوردن در رستورانهای فستفود خودداری کنید و این کار را به بیش از دو بار در هفته محدود نکنید. |
جا انداختن وعدههای غذایی | برنامهریزی و روال منظم برای وعدههای غذایی و میانوعدهها را توصیه کنید. | – برای هر روز زمانهای مشخصی برای وعدههای غذایی و میانوعدهها تعیین کنید. – وعدههای غذایی را از شب قبل آماده یا برنامهریزی کنید. – نوجوانان را با فواید وعدههای غذایی متعادل آشنا کنید. – اطمینان حاصل کنید که دسترسی کافی به غذا وجود دارد. – علائم کاهش وزن ناسالم را زیر نظر داشته باشید. |
کاهش یا افزایش وزن قابل توجه در ۶ ماه گذشته | اندازهگیریهای آنتروپومتریک و منحنیهای رشد را در بستر مناسب تفسیر کنید. | – با استفاده از زبان حساس به کشف دلایل احتمالی این تغییر بپردازید و بهترین گامهای بعدی را تعیین کنید. – در صورت نیاز با منابع محلی ارتباط برقرار کنید. – با حساسیت به این نگرانی رسیدگی کنید و سعی کنید دلیل تغییر وزن را شناسایی کنید. – از منابع برای ارزیابی و درمان بیشتر استفاده کنید. |
علائم اختلالات خوردن، نگرانی درباره تصویر بدن، رژیمهای غذایی، فعالیت بدنی بیش از حد، استفاده از مکملها و/یا روشهای ناسالم کاهش وزن | به بیماران یادآوری کنید که وزن سالم بدن بر اساس اندازه و شکل ژنتیکی تعیین میشود و ایدهآل اجتماعی نیست. | – از استفاده از زبان انگزننده خودداری کنید. – بر روی سلامتی تمرکز کنید و به تعیین اهداف خاص برای بهبود رفتارهای مرتبط با تغذیه و فعالیت بدنی کمک کنید. – درباره استفاده از مکملها از نوجوانان سؤال کنید و درباره آسیبهای احتمالی سلامت توضیح دهید. – علائم اختلالات خوردن را زیر نظر داشته باشید و در صورت نیاز از متخصص تغذیه و درمانگر کمک بگیرید. |
کاهش فعالیت بدنی | به نوجوانان کمک کنید راههای سرگرمکننده برای رسیدن به ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه پیدا کنند. | – توضیح دهید که فعالیت بدنی به مسائل مختلف سلامت روان و رفتاری مانند افسردگی و کمتوجهی نیز کمک میکند. – نوجوانان را تشویق کنید که با دوستان خود فعالیتهای بدنی انجام دهند. – به نوجوانان کمک کنید فعالیتهای فیزیکی ممکن که ممکن است از آنها لذت ببرند را کشف کنند. – در صورت امکان، تسهیل حملونقل و هماهنگی برای فعالیت بدنی را فراهم کنید. – زمانی که ممکن است، پیشنهاد کنید با هم در فعالیتهای بدنی شرکت کنید. |
ناامنی غذایی | بسیاری از منابع برای دسترسی به غذاهای سالم موجود است، از جمله برنامه کمک تغذیه تکمیلی، بانکهای غذایی، برنامههای صبحانه و ناهار مدرسه و منابع سلامت روان در صورت لزوم. | – منابعی که به خانوادهها کمک میکنند با بودجه محدود غذاهای سالم تهیه کنند را به اشتراک بگذارید. – با منابع محلی جامعه ارتباط برقرار کنید تا به دسترسی به غذاهای سالم کمک کنید و دانش و مهارتهای انتخاب و آمادهسازی غذاهای سالم را با بودجه محدود افزایش دهید. |
منبع : AAP