تغذیه در یک تا دوسالگی

  • هر چقدر شیرخوار میخواهد او را با شیر خود تغذیه کنید.
  • بر خلاف سال اول زندگی، در کودکان ۱ تا ۲ ساله تغذیه با شیرمادر بهتر است نیم تا ۱ ساعت پس از صرف غذای کودک انجام شود و در حقیقت تغذیه از سفره خانوار بر تغذیه با شیر مادر اولویت دارد.
  • .
  • قطره های آ+د و آهن را طبق دستورعمل به شیرخوار بدهید. این مطلب که قطره آهن موجب سیاهی دندان می شود نباید مانع مصرف آن شود، بلکه باید قطره آهن را با قاشق چایخوری در عقب دهان ریخت و پس از آن به کودک آب داد و با پارچه ای تمیز روی دندان های او را نیز تمیز نمود.
  • .
  • از غذاهای متنوع خانواده شامل پنج گروه اصلی غذایی نان و غلات، شیرو لبنیات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزدانه ها ، سبزی ها و میوه ها به کودک بدهید.
  • .
  • از سبزی های برگ سبز تیره و نارنجی و میوه های زرد و نارنجی جعفری ، گشنیز، هویج، کدو حلوایی ، انبه، زردآلو و مرکبات که منابع غذایی ویتامینَ آ و سی هستند به کودک بدهید.
  • .
  • در هر وعده به اندازه ۴ / ۳ تا یک لیوان غذا به شیرخوار بدهید.: یک لیوان = ۲۴۰ سی سی با توجه به این که یک قاشق غذاخوری سرصاف انواع برنج پخته ۱۵ گرم و یک قاشق غذاخوری سر پر انواع برنج پخنه ۲۰ گرم است ، یک لیوان معادل ۱۶ قاشق غذاخوری سر صاف انواع برنج پخته و یا ۱۲ قاشق غذاخوری سرپر انواع برنج پخته است.
  • .
  • هر روز ۳ تا ۴ وعده غذا بدهید.
  • .
  • هر روز ۲ – ۱ بار میان وعده در بین غذاهای اصلی به شیرخوار بدهید
  • .
  • میان وعده غذایی از بین گروههای اصلی غذایی انتخاب شود.
  • .
  • به عنوان میانوعده در برنامه غذایی کودک ۱ تا ۲ میوه های تجاری و نظایر آنها جایگاهی ¬ ساله تنقلات بی ارزش نظیر غلات حجیم شده، شکلات، چیپس، آب های مغذی نظیر انواع میوه ها ، سبزی ها ، شیر پاستوریزه ، ماست، نان، پنیر کم نمک و خرما استفاده شود. ¬ نداشته به جای آن از میان وعده
  • .
  • از دادن انواع نوشیدنی های شیرین به دلیل افزایش خطر اضافه وزن و چاقی ، پوسیدگی دندان و کاهش دریافت مواد مغذی تا حد امکان خودداری شود.
  • .
  • در برنامه غذایی کودک فقط از ماست پاستوریزه ساده استفاده شده و از مصرف انواع ماست میوه های صنعتی خودداری شود. در صورت تهیه ماست میوه خانگی فقط میوه به ماست اضافه شده و از اضافه کردن شکر به ماست میوه خودداری شود.
  • .
  • میان وعده را ۱٫۵ تا ۲ ساعت قبل از وعده اصلی به کودک بدهید.
  • .
  • اگر برنج به صورت کته یا کاملا نرم شده نیست آن را با پشت قاشق و کمی آب خورش نرم و له کنید
  • .
  • اگر کودک شیر مادر نمی خورد روزانه ۱ تا ۲ وعده غذایی اضافه به او داده شود .
  • .
  • اگر کودک به ماده غذایی آلرژی دارد ، باید از برنامه غذایی کودک حذف و جایگزین مناسب قرار گیرد.
  • .
  • از دادن مغزها ، آب نبات ، هویج خام ، انگور و ذرت به دلیل احتمال خفگی به شیرخوار خودداری شود. از مغزها می توان به صورت پودر شده برای مقوی کردن غذاها استفاده نمود.
  • .
  • تخم مرغ کاملا پخته شده به کودک داده شود و از دادن تخم مرغ خام یا خوب پخته نشده خودداری شود.
  • .
  • از دادن شیر و لبنیات غیر پاستوریزه خودداری شود.
  • .
  • آب میوه طبیعی را روزانه به میزان ۱۲۰ تا ۱۸۰ سی سی در روز به کودک داد.
  • .
  • غذاهای مصرفی باید دارای ۸ / ۰ الی ۱ کیلوکالری انرژی در هر گرم باشد. در صورتیکه غذاهای داده شده رقیق و حاوی مواد مغذی کمتری باشد، کودک باید در هر وعده یک لیوان کامل دریافت نماید.
  • .
  • از نمک ید دار تصفیه شده در پخت غذا استفاده شود.
  • .
  • از بشقاب ، قاشق و چنگال نشکن استفاده شود.
  • .
  • ظرف غذای کودک مجزا باشد. نکات بهداشتی در مراحل آماده سازی ، تهیه و طبخ غذا رعایت شود.
  • .
  • غذا خوردن کودک همراه با حواس پرت کردن، تشویق و تنبیه نباشد.در هنگام غذاخوردن کودک، تلویزیون خاموش باشد. به زور به کودک غذا داده نشود.

دیدگاهتان را بنویسید