لیست غذاهای سرد و گرم

a selection of nutritious food in bowls - لیست غذاهای سرد و گرم

غذاهای گرم

گوشت ها : گوشت گوسفندی ، گوشت شتر ، گوشت بوقلمون ، قیمه ، میگو ، گوشت آهو ، گوشت گنجشک ، گوشت بلدرچین ، گوشت خروس ، گوشت کبوتر ، گوشت ماهی شور ، کله ، جگر ، گوشت اردک ، (((گوشت گوساله و گوشت گاو فقط آبگوشتی خوب است)
غذاها :  –  آبگوشت  –   آبگوشت زیره (آبگوشت + لیمو عمانی + آلو + زیره فراوان که گرم و مقوی ومسهل بلغم) –   آبگوشت نخودکه گرم و مقوی  –   آبگوشت مغز دانه ها ( گوشت قلوه گاه + سینه +  بادام + گردو +  سیب زمینی )  –  خورشت بادمجان ، خورشت فسنجان ، خورش قورمه سبزی  ، ، آبگوشت به (به بجای سیب زمینی) ، آبگوشت کلم سنگی یا قمری           
           – قلیه ، انگبین (عسل) ، فالوده ، آب شور ، آب گرم ، ،
           –  کره ، مربا ، خامه ، خاگینه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، حلیم ، بریانی ،
میوه ها و دانه های گرم  : ، خرما ، رطب ، گلابی ، توت سفید ، خربزه ، موز، ، زیتون سیاه ، زنجبیل ، نخود ، انگور  ، انجیر و انجیر خشک ، گردو ، مغز بادام شیرین ، سوسن ، نیشکر ، پسته ، فندق ، لوبیا ، مغز بادام
سبزیجات : کرفس ، ترخون ، نعناع ، نخود ، تره ، پیاز ، سیر ، زردک ، بادنجان ، گل سرخ ، گندم ،
متفرقه : نبات ، گلاب ،  نمک

غذاهای معتدل

گوشت ها : گوشت بره ، گوشت تیهو ، دست و پاچه ، بال و گردن مرغان
غذاها :  کوکو سبزی ، فرنی ،  کوفته با گوشت گوسفندی ، آبگوشت شیر (جای آب شیر)   ،   آبگوشت گندم (گندم و نخود و سیب زمینی و گوشت) ،   آبگوشت لپه (سیب زمینی و پیاز و لیمو عمانی و لپه و گوشت گردن)  ،  آبگوشت بزباش (گوشت گردن و دنبالچه و سبزی های تره و جعفری شنبلیله و پیاز و سیر و سیب زمینی و نخود و لوبیا)  ،  کشک بادنجان  ، شیر برنج ، املت  ،  آش زیره ،  شله بریان ، شیر ، ، نان فطیر ، نان فرنی ، شیر تازه ، شیر ترش  .
سبزیجات : کاهو ، سالاد کاهو ، ریحان یا سوسنبر ، سبزی خوردن ، کدو ، کلم قمری ، برنج  . 
میوه : زردآلو ، به ، خرمای نارس ، انار شیرین ، سیب شیرین ،
ادویه : بنفشه
متفرقه : شکر ، آب باران 

غذاهای سرد

(این قانون مصرف سردیهاست  :   اگر پنیرمیخورید با گردو خورده شود  ،  اگر ماست و دوغ میخورید با یک قاشق چایخوری زنیان خورده شود  ،  اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود  ،  اگر برنج میخورید با زیره خورده شود ، مرغ را حتما با گرمی خورده شود ، و هر چیز سرد دیگر با گرمی هائی مثل عسل و خرما و دیگر غذاهای گرم   .)
گوشت ها : گوشت مرغ پرورشی خانگی ، گوشت قرمه ، گوشت ماهی  ، مغز ، چشم ، دل ، شکمبه ، سنگدان ، کباب گاو ، گوشت بز ،
غذاها :  ماست ، دوغ ، پنیر ، کشک ، آش سماق و نار دانه ، آش ریباس ، آش زرشک ، آش غوره ، آش رشته ، آش جو ، سوپ مرغ  ، کوکو سیب زمینی ، سالاد الویه (خیلی سرد) ، لوبیا پلو (خیلی سرد)  ، سبزی پلو با ماهی ، خوراک مرغ ، زرشک پلو با مرغ ، دوغ ، نوشابه) ، آبگوشت سرکه بجای آب سرکه که مسهل صفراء و دم ، قره قوروت ، ماکارونی ، پنیر تازه ، تخم مرغابی .
میوه ها و دانه ها  : شفتالو ، آلو ، انار ترش ، سیب ترش ، توت فرنگی ، سنجد ، زالزالک ، خیار ، گوجه ، ترشیجات ، نشاسته ، جو ، باقلا ، ماش ، عدس  .
سبزیجات : ریباس ، خیار ، اسفناج ، قارچ   .
ادویه : آبغوره ، سرکه .
متفرقه :  آب چشمه ها .

دیدگاهتان را بنویسید